IDIBAPS - Inst. d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer

LS (Ciències de la Vida)
GINYS Group: Alta

ADREÇA

Rosselló, 149-153

08036 Barcelona

WEBSITES

ALTRE ENLLAÇ

Responsable(s)

Aina Rodríguez Vilarrupla, PhD, Biobank HCB-FRCB-IDIBAPS Scientific Director, Core Facilities Director | aina.rodriguez@idibaps.org | ORCID | Pàgina PRC

QUALITAT

Codi de conducta dels centres CERCA
El Codi de conducta dels centres CERCA, alineat amb el Codi europeu de conducta per a la integritat en la recerca, reconegut per les institucions europees, aporta garanties en aspectes de transparència, accés obert a dades i resultats, gestió de la propietat industrial, integritat científica i relació amb els mitjans de comunicació, entre d’altres.
Estat: Activa
HRS4R
Estratègia de Recursos Humans per a Investigadors Dona suport a les institucions de recerca i les organitzacions de finançament en la implementació de la Carta i el Codi en les seves polítiques i pràctiques. La implementació dels principis de la Carta i el Codi per part de les institucions de recerca els fa més atractius per als investigadors que busquen un nou ocupador o un amfitrió per al seu projecte de recerca..
Estat: Activa

INSTITUTE NETWORKS

EATRIS – EUROPEAN INFRASTRUCTURE FOR TRANSLATIONAL MEDICINE (ESFRI)
Infraestructura europea per a la medicina translacional. Ajuntem recursos i serveis per a les comunitats de recerca per traduir els descobriments científics en beneficis per als pacients.
Abast: Europe
Estat: Activa
Finançament: EU
ECRIN – Xarxa Europea d’Infraestructures de Recerca Clínica (ESFRI)
Visió i missió: tota la pràctica mèdica basada en l'evidència científica La visió d'ECRIN és generar evidència científica per optimitzar la pràctica mèdica. Per aconseguir aquesta visió, ECRIN dóna suport a la realització de la investigació clínica multinacional a Europa (és a dir, la seva visió). En gestionar i donar suport als assaigs clínics a través de fronteres, connectant xarxes i assessorant i implementant polítiques, ECRIN avança el flux de coneixement, la competitivitat i la integració en la investigació clínica europea.
Abast: Worldwide
Estat: Activa
Finançament: EU
EBRAINS – Infraestructura compartida d’investigació del cervell digital per la UE
EBRAINS és una nova infraestructura de recerca digital, creada pel Projecte Cervell Humà finançat per la UE, que recull una àmplia gamma de dades i eines per a la investigació relacionada amb el cervell. EBRAINS aprofitarà el treball realitzat pels equips del Projecte Cervell Humà en neurociència digital, medicina cerebral i tecnologia inspirada en el cervell i el portarà al següent nivell.
Abast: Europe
Estat: Activa
Finançament: EU-cofunded Human Brain Project
BIOCORES – Directori de plataformes de Salut
BioCores és un directori de les instal·lacions bàsiques, plataformes tecnològiques i serveis científics que es troben actualment a Espanya. BioCores ofereix una eina per trobar una àmplia gamma de serveis, tècniques i equipaments científics d'avantguarda i d'última generació, per donar suport tant a la investigació biomèdica i en ciències de la vida com a la comunitat científica.
Abast: Spain
Estat: Activa
SCREN – Unitats de Recerca Clínica i Assajos Clínics
SCReN: Suport a assaigs clínics multicèntrics Assolir un nivell avançat de competència tècnica dels processos relacionats amb el desenvolupament i la gestió de la recerca clínica, garantir el compliment de requisits legals i la competència dels investigadors participants en estudis de la plataforma sobre aspectes metodològics i BPCs. entre d'altres.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
BCTP – Barcelona Clinical Trials Platform
La BCTP té com a gran repte avançar l’arribada dels tractaments innovadors als pacients de Catalunya. La BCTP ha de millorar la coordinació, integració, qualitat, inclusivitat i velocitat de la recerca clínica. Això serà gràcies a l’optimització i homogeneïtzació dels processos de recerca clínica dels seus membres, així com del potencial humà i tecnològic dels centres. A més, la BCTP funcionarà com una plataforma de difusió per atreure nous estudis de fora de Catalunya.
Abast: Catalonia
Estat: Activa
Finançament: Gencat-Biocat
BiB – Xarxa Bioinformatica de Catalunya

Bioinformatics Barcelona (BIB) és una associació per a la provisió d'educació i formació, el foment de la recerca avançada, la transferència de coneixement i tecnologia, l'estimulació de la competitivitat i la innovació en el sector industrial, i la dotació d'una major visibilitat com a entitat internacional. BIB neix per cobrir la necessitat de generar sinergies entre la biologia i la informàtica, per a una unió més forta entre aquestes àrees i per al desenvolupament de programes d'educació i formació d'alta qualitat en la creació de talent bioinformàtic.

Abast: Catalonia
Estat: Activa
Finançament: Associació (IPSFL)
INB – Plataforma de Bioinformàtica
Proporcionar recursos bioinformàtics bàsics de classe mundial a la comunitat nacional i internacional de recerca en ciències de la vida en camps clau com ara la genòmica funcional, la transcriptòmica amb ARN-Seq, el genotipat, la medicina genòmica i les simulacions de dinàmica molecular. Proporcionar una plataforma de serveis bàsics integrats de bioinformàtica a la comunitat investigadora. Facilitar la participació coordinada de grups de bioinformàtica en projectes nacionals i internacionals de gran envergadura que requereixen i es beneficien d'equips estretament col·laboradors que es coneixen i estan acostumats a treballar conjuntament.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERDEM – Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades
Missió:  Liderar l‟esforç investigador d‟excel·lència en diabetis i malalties metabòliques associades, així com accelerar la translació dels resultats científics a la pràctica clínica per millorar la salut de la població i de les persones amb diabetis i malalties metabòliques.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBEREHD – Bioinformàtica – Plataforma Bioinformàtica
L'objectiu principal de la Plataforma Bioinformàtica és crear un entorn de col·laboració dins del Centre de Xarxa de Recerca Biomèdica en Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) i contribuir a projectes de recerca que donin suport a científics i institucions en les àrees computacionals i estadístiques dels seus projectes. Tenim una àmplia experiència en camps de recerca biològica que requereixen les últimes tècniques computacionals.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERER – Malalties Rares
Missió: La nostra missió és ser un centre on es preval i s'afavoreixi la col·laboració i la cooperació entre grups de recerca biomèdica i clínica, en el qual es fa especial èmfasi en els aspectes de la investigació genètica, molecular, bioquímica i cel·lular de les malalties rares, genètiques o adquirides. L'objectiu és millorar el nostre coneixement sobre l'epidemiologia, les causes i els mecanismes de producció de les malalties rares. Aquesta investigació és la base per proveir de noves eines per al diagnòstic i la teràpia de les malalties rares, afavorint la investigació translacional o translativa entre el medi científic del laboratori i el medi clínic dels centres sanitaris.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERES – Malalties Respiratòries
Missió:  combatre les malalties respiratòries mitjançant el foment de la investigació d'excel·lència i la translació ràpida i segura a la pràctica clínica.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERER – SEFALer – Plataforma de fenotipat de models d’animals amb aplicació específica per a malalties
SEFALer és un servei coordinat per CIBERER a través de diversos grups de recerca, sense precedents a nivell nacional i especialitzat en el fenotipat de models d'animals amb aplicació específica per a malalties rares. El Servei de Fenotipat d'Animals de Laboratori en xarxa (SEFALer) s'integra dins l'estructura del CIBERER. La investigació és la base per proveir noves eines per al diagnòstic i la teràpia de les malalties rares, en aquest context, el desenvolupament i l'estudi de models animals de malalties humanes ocupa un paper central. La caracterització del fenotip de models d'animals de malalties rares contribueix a l'estudi de la fisiopatologia, a la comprensió dels mecanismes moleculars subjacents, a identificar criteris diagnòstics ia l'avaluació i refinament de noves teràpies. Com que la majoria de malalties rares presenta una naturalesa sindròmica complexa, cal oferir un ventall de proves especialitzades capaces d'avaluar el funcionament de diferents òrgans.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERCV – Malalties Cardiovasculars
Missió: desenvolupar accions cooperatives d'excel·lència en el doble àmbit de la recerca cardiovascular translacional i de la formació. Aquestes accions es dirigeixen a l'explotació, l'atracció i la retenció del talent, i han de derivar en l'aclariment dels mecanismes de les malalties cardiovasculars i en beneficis traslladables al diagnòstic, la prevenció, la curació o la pal·liació d'aquesta patologia i les seqüeles. També han de contribuir a la prosperitat de la nostra societat, ajudant a protegir la salut de la ciutadania, contribuint a la generació d'ocupació i recolzant el desenvolupament de la indústria biomèdica dins les nostres fronteres.
Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CIBERONC – Càncer

Missió: Promoció de l'excel·lència a la recerca oncològica a Espanya, així com la incorporació de les noves troballes a la pràctica clínica. 

Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
Geteccu – Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa

La missió es millorar la vida de les persones afectes per la malaltia inflamatòria intestinal (MII), promovent l'excel·lència assistencial, docent, investigadora i influint en accions polítiques i socials.

Abast: Spain
Estat: Activa
Finançament: Asociació (IPSFL)
CERCA - Ginys