UEB - Bioinformàtica

GINYS-VHIR-011
Alex Sánchez Pla
Cap d'Unitat
La Unitat d'Estadística i Bioinformàtica (UEB) va ser creada l'any 2008 amb l'objectiu de promoure l'ús i el desenvolupament de recursos estadístics i bioinformàtics moderns sobre la recerca realitzada al seu entorn. Actualment, la Unitat d'Estadística i Bioinformàtica inclou l'antiga Unitat de Suport a la Metodologia de la Investigació Biomèdica (USMIB) i, dins de l'Àrea de Suport Científic i Tècnic de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron, té la missió d'oferir assessorament, serveis i formació per a la investigació clínica i biomèdica. Els principals objectius de la UEB són:
  • Donar suport estadístic, metodològic i bioinformàtic a la recerca clínica i biomèdica, principalment al nostre centre però també a la resta de la comunitat.
  • Contribuir a la formació en estadística i bioinformàtica per a la recerca clínica i biomèdica, mitjançant la realització de cursos propis i la participació en la formació formal de l'àrea del VHIR.
  • Realitzar activitats d'innovació i desenvolupament en l'àmbit de l'estadística i la bioinformàtica, especialment en tot allò que pugui revertir en una millora dels procediments i serveis prestats per la Unitat.

Personal

Cap d'Unitat
Alex Sánchez Pla | alex.sanchez@vhir.org | 934 894 000 ext2691 | ORCID | Pàgina PRC

CENTRE

VHIR - Vall d'Hebron Institut de Recerca

Campus del Hospital Universitari Vall d’Hebron
Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129, Barcelona 08035

08035 Barcelona https://vhir.vallhebron.com/ca

ÀMBITS RIS3CAT

  • Sistema educatiu i de generació de coneixement
  • Sistema industrial
  • Sistema sociosanitari

CATEGORIES

  • TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ
    • Bioinformàtica

TARIFES I ACCÉS

Nivell de Disponibilitat: Mitja

FACILITIES NETWORKS

PRB3 – Plataforma de Recursos Biomoleculars – Proteómica, Genómica y Líneas Celulares
Consta de tres plataformes tecnològiques - ProteoRed (proteòmica) CeGen (genòmica), INB (bioinformàtica) - i dos biobancs: BNADN (banc de ADN) i BNLC (banc de línies cel·lulars). Engloba diferents disciplines complementàries que permeten la gestió i gestió d'investigacions complexes en biomedicina. La tecnologia més avançada s'ofereix a la comunitat científica de forma integral, sempre amb el suport dels millors científics a les seves respectives especialitats, que faciliten el disseny de l'experiment, el procés analític i el processament i interpretació de les dades. interpretació de les dades.
Reach: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
BiB – Xarxa Bioinformatica de Catalunya

Bioinformatics Barcelona (BIB) és una associació per a la provisió d'educació i formació, el foment de la recerca avançada, la transferència de coneixement i tecnologia, l'estimulació de la competitivitat i la innovació en el sector industrial, i la dotació d'una major visibilitat com a entitat internacional. BIB neix per cobrir la necessitat de generar sinergies entre la biologia i la informàtica, per a una unió més forta entre aquestes àrees i per al desenvolupament de programes d'educació i formació d'alta qualitat en la creació de talent bioinformàtic.

Reach: Catalonia
Estat: Activa
Finançament: Associació (IPSFL)
INB – Plataforma de Bioinformàtica
Proporcionar recursos bioinformàtics bàsics de classe mundial a la comunitat nacional i internacional de recerca en ciències de la vida en camps clau com ara la genòmica funcional, la transcriptòmica amb ARN-Seq, el genotipat, la medicina genòmica i les simulacions de dinàmica molecular. Proporcionar una plataforma de serveis bàsics integrats de bioinformàtica a la comunitat investigadora. Facilitar la participació coordinada de grups de bioinformàtica en projectes nacionals i internacionals de gran envergadura que requereixen i es beneficien d'equips estretament col·laboradors que es coneixen i estan acostumats a treballar conjuntament.
Reach: Spain
Estat: Activa
Finançament: ISCIII
CERCA - Ginys